Image default
Friesland

Omgekomen vrachtwagenchauffeur bij zwaar ongeval op A6 is 22-jarige man uit provincie Groningen

Sint Nicolaasga – Bij het ongeval dat vrijdagmiddag plaatsvond op de A6 bij Sint Nicolaasga waarbij minstens 6 voertuigen betrokken waren en een vrachtwagen in brand vloog, is de 22-jarige chauffeur van een van de vrachtwagens overleden.


De andere vrachtwagenchauffeur, de bestuurder van een auto (een 60-jarige man uit Sneek) en de bestuurder van het busje (een 40-jarige man uit Haulerwijk) raakten ook gewond. Over de ernst van de verwondingen kan de politie nog geen uitspraak doen zolang het onderzoek nog bezig is.

Ook zou er mogelijk sprake van zijn dat bij de brand gevaarlijke stoffen vrij gekomen zouden zijn, maar na onderzoek blijkt volgens Rijkswaterstaat niet het geval.

De A6 is tussen Joure en Lemmer een lange tijd afgesloten in verband met bergings-/reparatiewerkzaamheden. Zo is er een nieuwe laag asfalt aangebracht op de plaats waar de vrachtwagen in brand stond.

De verkeersongevallenanalyse van de politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval en zoekt daarbij nog naar getuigen. Bent u getuige geweest van het ongeval? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren:

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

Jongetje vast op dak van school in Burgum

Brandblusinstallatie zet H&M Heerenveen onder water

error: Deze content is beveiligd!