Image default
Friesland

OM: Werkstraffen geëist voor jeugdige (17) cyberverdachten

Leeuwarden – Twee minderjarige verdachten van inmiddels 17 jaar uit Dokkum en Mûnein stonden donderdag terecht ten overstaan van de meervoudige kamer van de rechtbank in Leeuwarden.


Zij zijn verdachten in een onderzoek naar meerdere en herhaaldelijke DDos-aanvallen op twee (game)servers vanaf vorig jaar februari.

Verdenking
In het onderzoek naar deze DDos-aanvallen treft de politie meerdere technische sporen aan bij de verdachten, zoals een werkende booter-website waarmee de aanvallen kunnen worden uitgevoerd. Ook worden zij verdacht van het belagen van de beheerder van één van de aangevallen servers en het plegen van ID-fraude tegen hem. Die fraude bestond onder andere uit het plaatsen van bestellingen uit zijn naam en daarmee het misbruiken van zijn telefoonnummers en emailadressen. Ook wordt er door één van de verdachten malware vervaardigd en verzonden.

Eis
Tegen beide verdachten eiste de officier een werkstraf van 140 uur waarvan 100 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar plus toewijzing van de vordering benadeelde partij van € 672,72.

De rechtbank doet op 3 september uitspraak.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!