Image default
DrentheFrieslandGroningen

Noorden komt relatief ongeschonden uit westerstorm

Noord-Nederland – De westerstorm die in het hele land voor flinke problemen heeft gezorgd, heeft het noorden relatief ongeschonden gelaten. Al brak er op Ameland wel een duin door en reden de treinen van de NS ook hier lange tijd niet. 


Even voor half 12 kwamen de eerste stormschade meldingen binnen, ze kwamen hierbij direct in bosjes binnen voor de diverse brandweerkorpsen in Groningen, Friesland en Drenthe. Iets voor 11:00 uur werd er op Vlieland al windkracht 9 gemeten.

NS staakt treinvervoer

Door de NS werd tevens rond 11:00 uur het besluit gemaakt om al het treinvervoer te staken, dit terwijl de treinen van Arriva gewoon doorreden. Volgens de NS zit hier een logische redenatie achter: ”De trein die bijvoorbeeld naar Leeuwarden rijdt, komt ergens vandaan”, zegt een woordvoerster van NS tegen de Leeuwarder Courant. ,,Het zijn vrij lange lijnen. Het kan rustig zijn, als je naar buiten kijkt, maar verderop is het zeer onrustig. Daarom zetten we de treinen gecontroleerd stil.”

Vrachtwagens kantelen en bomen vallen

Al snel kwam de drukte opsteken, op de N31 bij Leeuwarden kwam, ter hoogte van de Overijsselselaan, een vrachtwagen flink in de problemen. Rond kwart over één was de Friese brandweer al meer dan vijftien keer uitgerukt voor diverse meldingen. Zo raakte bij Wolvega een plaat van een dak los en viel er een boom over de Hoofdweg naar Oldeholtpade.

Ook belandde op de A28 bij Beilen meerdere bomen over de weg en raakte in Stadskanaal zelfs een lijnbus mét passagiers in het kanaal.

Winkel in Drachten sluit de deuren wegens vallende gevels

In Drachten moest de Praxis de deuren sluiten toen duidelijk werd dat er gevaar was voor een vallende gevel.Foto’s Willem Veenstra

#StormPoolen intrek

De niet rijdende treinen zorgen voor vele ongemakken. Hier biedt Twitter echter de helpende had. In no-time werd de hashtag StormPoolen populair. Mensen die plek over hebben in de auto bieden ter loops deze plek aan voor iemand die ook die kant op moet.

http://www.noordernieuws.nl/2018/01/18/poolen-in-plaats-van-treinen-dit-zijn-de-opties/

Omstreeks 15:00 uur trok het KNMI voor heel Nederland het weeralarm in.

 

Dit kan u ook interesseren:

Politie houdt twee verdachten aan na winkeldiefstal ‘die leek op overval’ in Groningen

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!