Image default
Drenthe Friesland Groningen

Noordelijke tractorcolonnes sluiten aan bij protestactie Den Haag

Regio – Door het protest van boeren die met tractoren op weg naar Den Haag zijn, is het druk op de A2 en de A28. In totaal staat er meer dan 600 kilometer file, met vertragingen van over een uur, meldt de ANWB.


De boeren houden hun protest op het Haagse Malieveld. Daar mogen niet meer dan 75 trekkers naartoe. De rest van de boeren moet parkeren bij het stadion van ADO Den Haag of op het strand van Scheveningen. De politie heeft groot materieel ingezet als afzetting in de binnenstad in Den Haag. Er worden onder meer ME-voertuigen en vrachtwagens gebruikt om de toegangswegen naar het Malieveld en Binnenhof af te sluiten. „Dit is flexibel zodat het reguliere verkeer waar mogelijk door kan rijden”, laat de politie via Twitter weten.

Hele nacht

Boeren uit verschillende windstreken van het land zijn maandagavond al richting Den Haag vertrokken voor de demonstratie die plaatsvindt op het Malieveld. Tientallen tractoren verplaatsten zich in de nacht van maandagavond op zondagmorgen vanuit Friesland, Groningen en Drenthe. De boeren sluiten aan bij de protesten in Den Haag.

Statement

De boeren willen een statement geven en politici toe te spreken vanuit de Nederlandse Agrarische sector. Er zullen volgens de organisatie uit het hele land boeren met trekkers naar Den Haag afreizen, naar verwachting z’n 10.000 demonstranten en 2.500 trekkers en vrachtwagens van veevoer- en mechanisatiebedrijven verwacht.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer rukt uit voor buitenbrand in Sneek

Ongeval zorgt voor file op A7 tussen Sneek en Joure

Handrem vergeten; auto rolt sloot in

error: Deze content is beveiligd!