Image default
Drenthe Friesland Groningen

Noordelijk verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen niet verlengd

Regio – Het verbod om met trekkers te demonstreren wordt in de Veiligheidsregio’s Drenthe, Groningen en Fryslân niet verlengd.


De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s gaan er naar aanleiding van gesprekken met Farmers Defence Force en andere boerenorganisaties van uit dat eventuele nieuwe demonstraties worden aangemeld, zodat er gelegenheid is om ze op veiligheid en openbare orde te beoordelen. Mocht blijken dat demonstraties niet worden gemeld en daardoor afspraken niet kunnen worden gemaakt dan zullen de voorzitters van de veiligheidsregio’s opnieuw maatregelen nemen. Dat gebeurt ook als gemaakte afspraken worden geschonden.

De voorzitters van de Veiligheidsregio’s hebben steeds benadrukt dat door iedereen, dus ook groepen boeren, gebruikt kan worden gemaakt van het demonstratierecht zolang dat op een veilige en verantwoorde manier gebeurt.

De afgelopen periode leidden demonstraties van groepen boeren met trekkers en andere zware (landbouw)voertuigen op verschillende plekken in Noord-Nederland tot opstoppingen en gevaarlijke situaties. Deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer blust brand in korenveld

Nieuwsuitkollum

33-jarige Emmenaar aangehouden na mishandeling conducteur

Nico Klaster

Update; 41-jarige man uit Gorredijk is straalbezopen en veroorzaakt eenzijdig ongeval

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!