Image default
CoronaFrieslandGroningen

Noodonderdak Zoutkamp wordt corona-quarantainelocatie

Zoutkamp/Sneek – De met corona besmette bewoner van azc Sneek verhuizen zo spoedig mogelijk met hun huisgenoten naar de noodonderdaklocatie in Zoutkamp. Daar gaan zij ongeveer veertien dagen in quarantaine.


De huidige bewoners van Zoutkamp worden ondergebracht in de COA-locaties in Ter Apel en Budel, waar zij hun asielprocedure zullen voortzetten.

Dinsdag 12 mei worden alle ongeveer 90 huidige bewoners van de noodonderdaklocatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid in Zoutkamp overgebracht naar de COA-locaties in Ter Apel en Budel. Deze mensen, die aangegeven hebben een eerste asielaanvraag te willen doen, zullen vanaf deze locaties de asielprocedure verder doorlopen. Daarmee komt een einde aan het gebruik van de Willem Lodewijk van Nassaukazerne als noodonderdaklocatie.

Noodopvang bewoners azc Sneek
Na het vertrek van de huidige bewoners zal de locatie worden klaargemaakt voor de opvang van met corona besmette bewoners van azc Sneek en hun gezinsleden en/of huisgenoten. Deze ongeveer zestig personen zullen op de locatie in Zoutkamp hun quarantaine-/isolatieperiode doormaken. Zij mogen hun woonruimte in die periode niet verlaten en worden in die ruimte voorzien van maaltijden, drinken, sanitaire middelen, medische zorg, en alles wat voor de eerste levensbehoeften nodig is.
Deze quarantaine-/isolatieperiode in Zoutkamp zal maximaal twee weken duren (t/m 25 mei), afhankelijk van hoe de besmettingen zich verder zullen manifesteren. Tot nu toe hebben besmette bewoners van azc Sneek milde tot geen gezondheidsklachten. Als de quarantaine/isolatie op aangeven van de GGD kan worden opgeheven, zullen de mensen terugkeren naar azc Sneek.

Aparte opvang
Er is voor deze aparte opvang voor besmette bewoners uit Sneek en hun gezinsleden en/of huisgenoten gekozen, om de niet besmette azc-bewoners in Sneek maximaal te kunnen beschermen, en zo de verspreiding zo snel mogelijk de kop in te drukken. Op de locatie aldaar is onvoldoende mogelijkheid om de verschillende groepen gescheiden van elkaar te huisvesten.

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Opnieuw rijdt bakwagen zich vast onder viaduct Pop Dijkemaweg in Groningen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

error: Deze content is beveiligd!