Image default
DrentheFrieslandGroningen

Noodnummer 112 niet bereikbaar door telefoonstoring

Regio – Het noodnummer 112 is landelijk niet bereikbaar door een storing, wordt op Twitter gemeld. Ook het meldkamernummer van de politie (0900-8844) is niet bereikbaar.


Er wordt volop aan gewerkt, zo laat de politie weten. “We komen zo snel mogelijk met meer informatie.” Wie nu 112 belt, krijgt niets te horen. Verschillende agenten en politiekorpsen roepen op om noodmeldingen via sociale media te doen zoals Instagram, Facebook en Twitter. Hoe lang de storing nog gaat duren is niet bekend. De politie laat weten dat er zo snel mogelijk een WhatsApp-nummer beschikbaar komt.

Alle vrijwillige brandweerlieden zullen worden opgepiept om aanwezig te zijn op de kazernes. Mocht u hulp nodig hebben, kunt u ook bij hen terecht. Vanuit het hele land komen vanaf 16.15 uur meldingen dat mensen niet kunnen bellen met hun mobiel of hun vaste telefoon. De exacte omvang is nog niet bekend. Naast de meldkamer zijn ook vele andere instanties onbereikbaar waaronder diverse gemeenten en het MCL in Leeuwarden.

Update 20.00 uur
De storing is inmiddels verholpen. Het noodnummer 112 is daardoor weer bereikbaar!

Dit kan u ook interesseren:

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!