Image default
DrentheFriesland

Nieuwe coronapatiënten in Friesland en Drenthe

Leeuwarden/Assen – GGD Fryslan en Drenthe hebben dinsdagochtend bekend gemaakt dat er nieuwe coronapatiënten zijn.


In Friesland gaat het om een 30+ inwoner uit Leeuwarden. Het GGD Fryslan zal een contactonderzoek gaan beginnen.

In Drenthe gaat het om een inwoner uit de gemeente Assen. Hoe oud deze inwoner is, is niet bekend gemaakt door GGD Drenthe.

In de provincie Groningen is op dit moment nog geen update geweest.

Niet iedereen meer testen
Afgelopen vrijdag heeft het RIVM de richtlijnen voor het uitvoeren van coronatests aangepast aan de huidige situatie in Nederland. Mensen met klachten (hoesten, keelpijn en verkoudheid) met of zonder koorts moeten thuisblijven en contact met anderen vermijden totdat zij tenminste één dag klachtenvrij zijn. Zij hoeven bij milde klachten niet met de huisarts te bellen en worden niet meer op het nieuwe coronavirus (COVID-19) getest. De huisarts overlegt alleen met de GGD over het testen van een patiënt als deze ernstig ziek is én dat voor de behandeling van de patiënt noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor ziekenhuisopname. In het ziekenhuis en voor zorgmedewerkers gelden andere richtlijnen.

Leerling gymnasium Leeuwarden
GGD Fryslân bericht alleen over het aantal personen in Fryslân waarvan via tests is vastgesteld dat hij of zij corona heeft. De gymnasiumleerling van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden is niet getest conform de landelijke richtlijnen. Vandaar dat deze leerling niet naar voren komt in de cijfers en berichtgeving vanuit GGD Fryslân. Het gezin van de leerling heeft contact gehad met school en GGD Fryslân en handelt conform alle adviezen. Voor iedereen met verkoudheidsklachten (met of zonder koorts), die ook op corona kunnen wijzen, geldt: blijft thuis en vermijdt het contact met anderen totdat je tenminste één dag klachtenvrij bent.

Dit kan u ook interesseren:

Fietsster gewond na aanrijding met auto op Veldstukken in Emmen

Elektrische auto in brand in Hoogeveen

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!