Image default
Friesland

Negen nieuwe coronabesmettingen in Friesland

Friesland – Sinds donderdag zijn er negen Friese inwoners positief getest op het coronavirus, zo laat GGD Friesland weten.


Op dit moment voert GGD Fryslân, al dan niet in samenwerking met het betrokken ziekenhuis, contactonderzoek uit. Op deze kaart zie je hoeveel positief geteste personen er in Fryslân zijn. De kaart is gekoppeld aan de meest actuele data van het RIVM. De cijfers van GGD Fryslan komen overeen met die van het RIVM. De totale teller in Friesland staat nu op: 79

Ook op Terschelling zijn mensen met griep. Het is nog niet bevestigd of dit gaat om het coronavirus.

Toiletgebouwen op campings en jachthavens in Noord-Nederland gesloten
De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Noord-Nederland hebben besloten dat toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens per direct gesloten moeten worden. De voorzitters vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen.

De maatregel wordt opgenomen in de nieuwe noodverordening, die de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe gaan vaststellen. De recreatiebedrijven zelf mogen wel open blijven voor gasten die niet van die sanitaire voorzieningen gebruik hoeven te maken. Zoals bijvoorbeeld gebruikers van een stacaravan of chalet. Het verbod gaat gelden voor vakantieparken, campings, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes en jachthavens. Faciliteiten als zwembaden en horeca moesten door de maatregelen van het Rijk op deze plekken al eerder dicht.

Fotograaf: Pixabay

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

Schip kapseist tijdens lossen van big bags op Kroonduikervaart bij Lemmer

error: Deze content is beveiligd!