Image default
Friesland

Negen auto’s in beslag genomen en €43.000 euro geïnd bij ANPR controle in Leeuwarden

Leeuwarden – Donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 22.00 uur is een ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) controle gehouden op de Drachtsterweg. Dit werd gedaan in samenwerking met de belastingdienst.


Bij de controle werd er beslag gelegd op 9 auto’s. Er werd ook voor € 43.000 aan openstaande schulden direct betaald. De politie heeft tijdens de controle meerdere keren een proces-verbaal opgelegd. Eén keer voor het rijden zonder rijbewijs (ook werd de auto in beslag genomen, één keer voor een verlopen rijbewijs, één keer voor een remlicht, één keer voor het rijden in gesloten verklaring, één keer voor het rijden zonder verzekering, één keer voor het vasthouden voor een telefoon, één keer voor het negeren van rood licht en één keer voor te snel rijden.

Ook werd er nog een proces-verbaal opgelegd voor het niet gebruiken van een zitverhoger en het hebben van twee gladde banden. Tevens moeten twee bestuurders aantonen dat de auto verzekerd is, anders volgt alsnog een proces-verbaal.

Achtervolging
Omstreeks 22.30 uur zag de politie een auto rijden op de Oldegalileën. De agenten herkende de bestuurder en wisten dat hij reed met een ongeldig verklaar rijbewijs. Het stopteken werd genegeerd en een achtervolging door straten in de buurt van de Oldegalileen volgde. Uiteindelijk werd het voertuig op de Begoniastraat aangetroffen zonder bestuurder. Na een zoekactie werd deze 19-jarige Leeuwarder aangetroffen en aangehouden. Omdat de man reed met een ongeldig rijbewijs, werd zijn auto in beslag genomen. De bestuurder kreeg ook een proces-verbaal. Tevens bleek dat de 19-jarige Leeuwarden nog 36 dagen de cel in moest, deze zijn gelijk ingegaan.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!