Image default
Friesland Groningen

Motorrijder onder invloed van drugs belandt midden op rotonde bij Opende

Opende – Op de rotonde aan de Scheiding op de grens van Opende en Surhuisterveen is vrijdagavond even voor 10 uur een motorrijder op een rotonde tot stilstand gekomen nadat hij rechtdoor reed.


De man, die vanuit de richting van Surhuizum richting Frieschepalen reed, raakte eerst een waarschuwingsbord en kwam daarna midden op de rotonde met zijn motor tot stilstand.

Een ambulance uit Drachten en de politie kwamen ter plaatse. De man is ondersteund door ambulancepersoneel de ambulance in geholpen. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed was van verdovende middelen werden er een alcohol- en een drugstest bij de man afgenomen. Uit de alcohol test bleek dat de man geen strafbare hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had. De drugstest gaf echter wel een positieve uitslag. Een GGD-arts heeft daarom een bloedproef afgenomen bij de man. Het NFI zal verder onderzoek doen naar de soort en de hoeveelheid drugs die de man gebruikt heeft.

Omdat de man door de botsing met het verkeersbord toch een behoorlijke klap heeft gemaakt is hij ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Een bergingsbedrijf heeft de motor opgehaald.

Dit kan u ook interesseren:

Auto en bedrijfsbus in botsing op Trekwei bij Oudwoude

Brand in dak van woning in Kootstertille

87-jarige Fietser overleden na aanrijding met busje in Sebaldeburen (video)

error: Deze content is beveiligd!