Image default
Friesland

Moeder en zoon omgekomen bij grote brand in Drachten

Drachten – Bij een brand aan de Handwerkerszijde zijn een moeder en haar zoon omgekomen.


De vader en een andere zoon zijn door de brandweer van het dak gehaald. Zeven anderen zijn naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. Ze zouden rook binnen hebben gekregen. Het is niet duidelijk hoe het met de slachtoffers is.

De brand brak om kwart voor drie uit in een rijtjeshuis in Drachten. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak.

Toen de brand uitbrak, waren er negen mensen in het huis. Er woont een gezin met vier kinderen, en er was één logé. Eén van de kinderen is volwassen en getrouwd. Haar man was er ook, met zijn zoontje.

Rond vier uur was de brand onder controle. De brandweer was daarna nog urenlang aan het nablussen. In de omliggende woningen zijn geen slachtoffers gevallen. Ze zijn wel ontruimd. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Experts van de politie gaan dat onderzoeken.

Een buurtbewoner heeft een inzamelactie gestart. Voor meer informatie kunt u op de link drukken. https://www.gofundme.com/5xvd4o8

Zie ook; https://www.noordernieuws.nl/friesland/twee-dodelijke-slachtoffers-en-zeven-gewonden-bij-grote-brand-in-drachten-40387/

Dit kan u ook interesseren:

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

Gevaarlijke stof Picrinezuur ontdekt bij Philips Drachten, EOD brengt dit tot ontploffing

Opnieuw autobrand in Drachten

error: Deze content is beveiligd!