Image default
Friesland

Meerdere hulpdiensten ingezet bij grote brand op elektrisch jacht in Sneek

Sneek – Zaterdagavond woedde er een grote brand op een schip in Sneek. Een ontploffing aan boord van een elektrisch plezierjacht zou daarvan de oorzaak zijn. Uit voorzorg werd ook een traumahelikopter opgeroepen voor ondersteuning. Voor zover bekend waren er geen mensen aan boord van het jacht, aldus de woordvoerder van de brandweer.


De brandweer is na de melding met meerdere eenheden uitgerukt naar de Hendrik Bulthuisweg. Naast het brandweerkorps van Sneek, werden ook de korpsen van IJlst en Joure gealarmeerd. Het jacht lag bij de scheepswerf Vivante. Naast het jacht lag een ander schip met gasflessen. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat dit schap vlam vatte.

De brand zorgde voor hevige rookontwikkeling door de hoeveelheid accu’s aan boord. Die zorgden ervoor dat het vuur moeilijk te doven was. De brandweer is langdurig bezig geweest de accu’s koel te houden. De brandweer heeft uiteindelijk het schip gecontroleerd laten uitbranden. Het jacht mag als verloren worden beschouwd.

Omwonenden werden opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Daarnaast zijn in het water olieschermen geplaatst. Die zorgen ervoor dat in het water geraakte olie zich niet verder kan verspreiden. Een betrouwbare bron liet aan deze website weten dat er drie brandweerlieden gewond zijn geraakt, de politie kon dit verhaal niet bevestigen. Naast de traumahelikopter waren er ook drie ambulances aanwezig.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!