Image default
Friesland

Meerdere fietsers geschept door automobilist in Leeuwarden

Leeuwarden – Een automobilist heeft zaterdagmiddag op de Schrans in Leeuwarden meerdere fietsers en voetgangers geschept, toen hij een parkeerhaven wilde verlaten. Hoe het ongeval precies kon gebeuren is niet bekend.


Omstanders vertellen dat de man aanvankelijk één fietser had geraakt. Van schrik had hij vervolgens het gas ingetrapt in plaats van de rem. Hierdoor zouden nog eens enkele fietsers en naar alle waarschijnlijkheid voetgangers zijn geraakt. Enkele andere fietsers en voetgangers konden de auto maar net ontwijken.

Zeker drie personen moesten door ambulancepersoneel worden behandeld. Twee daarvan zouden naar het ziekenhuis zijn gebracht met onbekend letsel. Door de politie is een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De straat was lange tijd gestremd vanwege het incident.

Vanwege het mogelijk ernstige letsel werd onder andere de traumahelikopter opgeroepen. Aanvliegend bleek al snel dat het letsel van de slachtoffers enigszins meeviel en is besloten dat de trauma-arts terug kon keren naar haar standplaats op Eelde Airport.

Dit kan u ook interesseren:

Auto brandt uit op N358 bij Buitenpost

De Vries Media

Auto’s in botsing op de kruising N358 bij Kollum

Dennis Oevering

Nieuwe corona-testlocatie in Kollum in gebruik genomen

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!