Image default
Friesland

Meerdere aanhoudingen na winkeldiefstal in Drachten

Drachten – Op 10 december 2020 zijn 3 personen aangehouden in verband met een winkeldiefstal in verschillende winkels. 


Omstreeks 15.15 uur is een 16-jarige jongen uit #Drachten op de Drift aangehouden na een winkeldiefstal in een winkel op de Stationsweg in Drachten. Hij had daar oordopjes gestolen. Voor hem was dit de 6e keer binnen een maand dat hij is aangehouden voor winkeldiefstal. Hij wilde nergens aan meewerken. Hij zal door de politie opnieuw aangemeld worden bij de jeugdhulpverlening instanties.

Omstreeks 14.45 uur is een 37 jarige man uit Oosterwolde aangehouden op de Oudeweg te Drachten. Hij had in een supermarkt 4 pakken Red Bull gestolen.

Omstreeks 18.15 uur is op het Raadhuisplein een 20 jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Hij had geprobeerd met een geprepareerde tas een aantal koptelefoons te stelen ter waarde van 760 euro. De man had al een winkelverbod vanwege een eerdere recente winkeldiefstal met een geprepareerde tas. Ook het overtreden van het winkelverbod zal hem ten laste gelegd worden.

Alle verdachten zijn ingesloten voor verder verhoor en onderzoek. De gestolen spullen zijn in beslag genomen en indien mogelijk teruggegeven aan de winkels. Allen hebben (opnieuw) een winkelverbod gekregen.

Dit kan u ook interesseren:

Alerte buurtbewoners weten erger te voorkomen bij brand in Drachten

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

error: Deze content is beveiligd!