Image default
Friesland

Meerdere aanhoudingen in onderzoek naar hennepteelt

Friesland/Noord-Holland – Op verschillende locaties in Fryslân en Noord-Holland heeft de politie woensdagochtend meerdere verdachten aangehouden en doorzoekingen gedaan. De doorzoekingen werden gedaan in vier woningen en een loods vanwege een groot onderzoek naar hennepteelt.


Het onderzoek is een samenwerking tussen een van de speciale interventieteams van politie eenheid Noord-Nederland, de politie in Fryslân en de Landelijke Eenheid. Er werden vier verdachten aangehouden.

In een loods in de gemeente Waadhoeke werd een vermoedelijk buiten werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden er drie auto’s en een camper in beslag genomen. Met deze aanhoudingen is een nieuwe stap gezet in de aanpak van drugs en ondermijnende criminaliteit.

Aanhoudingen

Woensdagochtend werden er vier personen aangehouden in Fryslân en Noord-Holland. Het gaat om een 59-jarige man uit Amsterdam, een 38-jarige man uit de gemeente Waadhoeke, een 32-jarige man uit Purmerend en een 30-jarige man uit Landsmeer. Allen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in en productie van verdovende middelen.

Het interventieteam heeft deze aanhoudingen kunnen doen dankzij een snel en daadkrachtig optreden en goede samenwerking. Het team, met specialisten aan het roer, is op basis van informatie een onderzoek gestart. Dit heeft geresulteerd in de aanhoudingen en de doorzoekingen deze morgen. Het onderzoek gaat verder en de verdachten zullen worden gehoord.

Overlast en gevaar

Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met overlast. In bijna alle gevallen is een illegale stroomvoorziening aangelegd, wat zeker in bebouwde gebieden tot brandgevaar kan leiden. Dit is ook de reden dat de politie waarschuwt tegen hennepkwekerijen. Hebt u een vermoeden dat ook bij in de buurt mogelijk sprake is van een hennepkwekerij? Laat dit weten via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Alerte buurtbewoners weten erger te voorkomen bij brand in Drachten

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

error: Deze content is beveiligd!