Image default
Friesland

Meerdere aanhoudingen bij steekpartij met veel bloedverlies in Drachten

Drachten – In de nacht van zaterdagavond op zondagmorgen heeft zich op het van Knobelsdorffplein in Drachten een steekpartij plaatsgevonden.


Volgens onze informatie is er onenigheid ontstaan tussen een tweetal groepen. Hierbij is uiteindelijk een kapotgeslagen drankfles gebruikt om een persoon in het gezicht te steken. Door de steekwond liep het 18-jarige slachtoffer uit Surhuisterveen veel bloedverlies op. Een ingeschakelde ambulance heeft het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

De groepen gingen vervolgens van het Knobelsdorffplein naar het Reidingpark ter hoogte van de Berglaan. De politie verrichtte in het Reidingpark meerdere aanhoudingen. De overige aanwezige werden gesommeerd weg te gaan. De politie heeft de misdaad in onderzoek, meer aanhoudingen worden hierbij niet uitgesloten.

Met behulp van getuigen kunnen agenten iets later in het Reidingapark drie verdachte mannen aanhouden. Een 31-jarige man uit Drachten, een 17-jarige jongen uit Heerenveen en een 19-jarige man uit Almere werden door de agenten aanhouden. De verdachten zitten vast en worden verhoord, ook gaat de politie in gesprek met de aangever en de getuigen, om te achterhalen wat er allemaal precies gebeurd is.

Bij het incident werden zo’n 16 agenten ingezet. De politie spreekt niet over aangetroffen wapens.

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Werkstraf geëist voor geweld tegen politieagenten en politiepaard na voetbalwedstrijd Heerenveen-Groningen

error: Deze content is beveiligd!