Image default
Friesland

Man uit Sneek wil aanslag plegen op Binnenhof Den Haag

Den Haag – De politie heeft vrijdagmiddag het Binnenhof in Den Haag volledig afgezet. Dit omdat een man zich verdacht gedroeg.


De explosieveneenheid van de politie deed onderzoek. Volgens omstanders gooide de man een tas neer en riep dat hij een aanslag wilde plegen.

In de gebouwen rondom het Binnenhof is via een speciaal omroepsysteem aan de mensen doorgegeven bij de ramen uit de buurt te blijven. Dit werd gezegd voor hun eigen veiligheid.

De tas bevatte onder andere een waterflesje, schoenen en wat paperassen. De man zou dreigende taal hebben geuit volgens de politie. Een agent ter plaatse vertelde dat de verdachte met een aanslag dreigde.

Politie en marechaussee sloten het Binnenhof, waar op dat moment de ministerraad vergaderde, rond 13.30 uur af. Zij pakten een man op omdat hij zich verdacht gedroeg. De man liet een rugzak achter, die door explosievenexperts werd onderzocht.

Na een klein uur vertrok de politie en werd het Binnenhof weer vrijgegeven. De politie heeft laten weten dat de verdachte een 38-jarige man uit Sneek is.

Dit kan u ook interesseren:

Meerdere brandweervoertuigen ingezet bij Heidebrand in Ureterp

Omvormer voor zonnepanelen in brand in Gorredijk

Man en minderjarige jongen opgepakt voor nachtelijke brandstichting

error: Deze content is beveiligd!