Image default
Friesland

Man in scootmobiel beroofd en bedreigd met mes in Leeuwarden; politie zoekt verdachten

Leeuwarden – Een 72-jarige man uit Leeuwarden is woensdagmiddag tussen 13:50 uur en 14:30 uur in een scootmobiel met geweld beroofd op de Drachtsterweg in Leeuwarden.


De man reed met zijn scootmobiel vanaf de Albert Heijn in de richting van de Pieter Stuyvesantweg. Hij reed via het trottoir aan de oostzijde van de weg. Ter hoogte van het bankje op de Drachtsterweg tegenover de snackcorner werd de man gedwongen om te stoppen door twee fietsers.

Eén van de personen kwam direct naar de man toe en eiste zijn geld. Hierop werd de man met kracht uit de scootmobiel getrokken waardoor deze op de grond terecht kwam. De tweede persoon pakte vervolgens een mes en hield deze op keelhoogte van de man. De man heeft vervolgens vanwege de bedreiging zijn portemonnee gepakt en het briefgeld afgegeven aan de twee personen. Beide verdachten zijn vervolgens weggefietst in de richting van de Pieter Stuyvesantweg.

Het signalement van beide verdachten is:

De eerste verdachte is een man, leeftijd ongeveer 18 jaren oud, lengte ongeveer 1.68 meter. Hij droeg een wit mondkapje, camouflage kleurige pet met klep, camouflage (groen/blauw) broek en hesje, droeg zwarte handschoenen, reed op een zwarte damesfiets zonder bagagedrager.

De tweede verdachte is ook een man, leeftijd ongeveer 18 jaren oud, iets langer dan de eerste verdachte, droeg een wit mondkapje, camouflage kleurige pet met klep, camouflage (groen/blauw) broek en hesje, droeg grijze wollige handschoenen, reed op een zwarte damesfiets zonder bagagedrager.

Weet u of kent u de verdachten van deze laffe straatroof? Bel dan met 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer 20211189362. Heeft u informatie maar wilt u deze liever anoniem delen? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Tak blokkeert weg in Oudega; brandweer ingezet

Brandweer redt hond uit mestput in Ternaard (Update)

Automobiliste in botsing met vrachtwagenchauffeur in Drachten

error: Deze content is beveiligd!