Image default
Friesland

Man en macht op zoek naar vermist meisje (14) in Noordzee boven Ameland

AMELAND – Ook zondag zijn de hulpdiensten met man en macht bezig om het vermiste 14-jarige meisje terug te vinden in de Noordzee boven Ameland. De Landelijke Eenheid van de politie is inmiddels ook met een boot ter plaatse om te gaan zoeken naar het vermiste meisje met behulp van sonar-apparatuur.


Daarnaast is het Dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) vanaf Urk ook richting het eiland gekomen en begonnen met zoeken. Een vliegtuig van de Kustwacht vliegt al de hele ochtend en een deel van de middag over het water om het meisje terug te vinden. Een politiehelikopter heeft de zoektocht nu tijdelijk overgenomen, zodat het kustwachtvliegtuig kan tanken.

De stroming van het water is richting Schiermonnikoog, ook daar is al enige tijd gezocht. Echter is er door nog niemand iets aangetroffen. Op het Kustwachtcentrum kwam zaterdagavond rond half elf de melding binnen van drie zwemmers in de problemen op het strand van Ameland, boven het plaatsje Buren.

Het vermiste meisje was samen met haar vader en een zusje in het water van de Noordzee aan het kijken naar de zonsondergang, waarna zij door nog onbekende oorzaak in de problemen raakten, aldus de Kustwacht. De vader en het zusje van het vermiste meisje konden zichzelf redden, maar het 14-jarige meisje was verdwenen. Daarop werd een enorme zoekactie op touw gezet.

De zoekactie heeft van half elf zaterdagavond tot drie uur in de nacht geduurd, toen werd de actie tijdelijk gestaakt. Vervolgens zijn de hulpdiensten om half zes zondagochtend opnieuw begonnen met zoeken. Volgens de burgemeester Leo Pieter Stoel, die bijna de hele nacht op het strand was, gaat het om een Duits gezin. “We leven enorm mee met de familie van het vermiste meisje”. De kans op overleven acht Stoel laag, omdat het afgelopen nacht zo’n 10 graden was en ook de watertemperatuur koud is.

Dit kan u ook interesseren:

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

Jongetje vast op dak van school in Burgum

Brandblusinstallatie zet H&M Heerenveen onder water

error: Deze content is beveiligd!