Image default
Friesland

Man belandt met auto in de sloot bij Oudega en neemt de benen

Oudega – Op de Manjepetswei bij Oudega is zaterdag aan het begin van de avond een automobilist met zijn voertuig in een sloot tot stilstand gekomen.


De auto, een VW Up raakte fors beschadigd. De hulpdiensten, waaronder de brandweer werden met spoed opgeroepen voor het ongeval. De brandweer hoefde niet ter plaatse te komen omdat de automobilist niet bekneld zat. Toen de politie ter plaatse kwam wilden agenten een blaastest afnemen bij de automobilist. De automobilist was hier niet van gediend en ging er te voet vandoor. De politie heeft hem daarna aangehouden bij een camping in de buurt van het ongeval.

In de auto waren bierblikjes aangetroffen door de politie. Of de man met drank op achter het stuur zat is niet bekend. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig geborgen. De politie gaat er vanuit dat drank de oorzaak was van het ongeval.

Vlakbij het ongeval werd ook een gewonde gans aangetroffen door een boer. De boer heeft deze aan de politie gegeven. De politie zal deze naar het vogelasiel de Fugelhelling in Ureterp brengen.

Dit kan u ook interesseren:

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Hoornsterzwaag

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

error: Deze content is beveiligd!