Image default
Friesland

Man bedreigd handhavers Leeuwarden met scherp voorwerp bij station (video)

Leeuwarden – Even na 14:00 uur kwam de handhaving in Leeuwarden in contact met een manspersoon aan het Stationsplein in Leeuwarden.


De 49-jarige man kwam tijdens het gesprek dreigend op de handhavers af met een mes/scherp voorwerp. De man liep daarbij te zwaaien met het voorwerp en de handhaving te bedreigen. Op video beelden is te zien dat de zes aanwezige handhavers moeten wegrennen voor de man. De man blijft daarbij dreigend op ze aflopen.

Uiteindelijk word de man rustiger en aangesproken. De handhaving besluit de man niet aan te houden en schakelt de politie in. Twee agenten van een bike-team komen ter plaatse om de man aan te houden.

Bevoegdheid handhaving

De BOA’s van team handhaving Leeuwarden zijn ook bevoegd voor het opsporen van bepaalde strafbare feiten. Ook kunnen zij personen staande houden en naar hun ID gegevens vragen, alsmede een verdachte aanhouden.

Deze handhavers beschikken niet over geweldsmiddelen. In andere delen van het land kunnen handhavers zich wel beroepen om een wapenstok of peperspray ter verdediging. De handhavers van Leeuwarden bezitten wel een steekwerend veiligheidsvest en handboeien.

Een of andere malloot liep net op het Stationsplein in Leeuwarden met een mes (of een scherp voorwerp) te zwaaien en de handhaving daarmee te bedreigen.. Gelukkig is de situatie nu onder controle.

Geplaatst door Renzo Engwerda op Woensdag 24 juli 2019

Dit kan u ook interesseren:

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!