Image default
Friesland

Man aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag over Afsluitdijk

Dronrijp – De politie kreeg zondagmiddag een melding binnen over gevaarlijk rijgedrag door een automobilist op de Afsluitdijk, richting Friesland.


Een videoauto van de politie was in de buurt en pikte de betreffende auto kort na de Afsluitdijk op. Door de politie werd gezien dat de auto dan weer met lage snelheid en dan weer met hoge snelheid reed. Ook reed de automobilist onnodig links en werd er nauwelijks richting aangeven bij rijstrookwisseling.

De hoogste gemiddelde snelheid die gemeten werd was 171 km/u op de A32 ter hoogte van Dronrijp waar een snelheid is toegestaan van 130 km/u.

Na de staandehouding door de politie werd er in de auto lege bierblikjes gevonden. De 48-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep blies een A-indicatie en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de automobilist 255 ug/l. Omdat het om een gevorderde automobilist gaat ligt de grens bij 220 ug/l.

De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt voor 171 km/u en voor het rijden onder invloed. Daarnaast is de automobilist bij het CBR aangemeld voor de Educatieve Maatregel Gedrag.

De meldster is later teruggebeld en was zeer content met de opvolging van haar melding.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!