Image default
Friesland

Man aangehouden na ernstige mishandeling

LEEUWARDEN – In de nacht van woensdag op donderdag werd een 28-jarige man zonder vast woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling.


Diezelfde nacht kregen agenten een melding dat een man was mishandeld op de Waeze. Een getuige vertelde de politie dat hij zag dat man een horecagelegenheid op de Waeze binnenliep. Daar waren twee mannen aanwezig, waaronder de 28-jarige verdachte. Een van de twee verdachten begon plotseling te schreeuwen tegen het slachtoffer. Vervolgens werd het slachtoffer meerdere keren in het gezicht geslagen. Die verloor het bewustzijn en zakte ineen op de grond. Terwijl het slachtoffer op de grond lag werd hij meerdere keren geschopt. De andere verdachte sloeg vervolgens een medewerker van de eetgelegenheid. Beide verdachten trapten nogmaals meerdere keren tegen het hoofd van het slachtoffer. Vervolgens gingen beiden er vandoor. Het slachtoffer, een 46-jarige man uit Leeuwarden, werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend wat voor letsel hij heeft opgelopen.

Signalement verdachten

Van de verdachten is een signalement beschikbaar. Kort na de mishandeling zag een agent een man lopen op de Waeze. Hij voldeed aan het signalement en werd aangehouden. De tweede verdachte is nog spoorloos. Zijn signalement:

  • Licht getinte huidskleur
  • Lengte ongeveer 1.55 a 1.60 mtr
  • Kort baardje
  • Groot voorhoofd
  • Kort zwart haar
  • Zwart vest/jas
  • Zwarte broek
  • Zwarte schoenen

Getuigenoproep

De politie onderzoekt de mishandeling en is op zoek naar de tweede verdachte en getuigen. Heeft u de mishandeling gezien, herkent u het signalement of heeft u andere info over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem.

 

 

Dit kan u ook interesseren:

Lijnbus van Arriva belandt met achterkant in sloot

Brandweer bevrijdt inzittenden uit auto na ongeval in De Westereen

Rokend pannetje op het vuur zorgt voor inzet hulpdiensten in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!