Image default
Friesland

Man (23) zwaait met neppe automatische vuurwapens: Arrestatieteam houdt verdachte aan

Kollum – Een man heeft donderdagmiddag voor veel roering gezorgd in Kollum. Rond het middaguur is door meerdere getuigen 112 gebeld over een verwarde man welke mogelijk een pistool bij zich had.


De politie reageerde massaal op de 112 melding en liet een politiehelikopter en een zwaarbewapend arrestatieteam ter plaatse komen. De helikopter cirkelde een tijd boven het incident waarna het uiteindelijk geland was in een weiland.

Tijdens het incident werd door de politie een burgernetbericht verspreid met de volgende tekst: “Uitkijken persoon: in Kollum, omgeving Voorstraat. Signalement. Marokkaans uiterlijk, 1.80 meter lang donker haar, snor, zwarte bomber jack, spijkerbroek en witte sneakers.

Aanhouding
De man hield zich schuil in een woning aan de Eksterstraat. Na enkele uren werd het arrestatieteam van de politie ingezet om de man te overmeesteren. De 23-jarige man uit Kollum werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Nepwapens
Politiewoordvoerder Ingrid Coenen liet donderdagavond weten dat in de woning ,,meerdere nepvuurwapens” zijn gevonden. Een daarvan had hij ‘s ochtends duidelijk zichtbaar bij zich, toen hij over straat liep. ,,Die was nauwelijks van echt te onderscheiden. Het leek op een automatisch vuurwapen.”

Dit kan u ook interesseren:

Lugubere vondst blijkt achtergelaten pop

Brandweer uitgerukt voor autobrand in Jubbega

Persoon belandt met scootmobiel in de Opsterlandse Compagnonsvaart in Oosterwolde

error: Deze content is beveiligd!