Image default
Friesland

Maarten van der Weijden gaat weer proberen Elfstedentocht te zwemmen

Friesland – Op vrijdag 21 juni begint zwemmer en olympisch kampioen Maarten van der Weijden aan een nieuwe poging om al zwemmend de Elfstedentocht te volbrengen.


Vorig jaar augustus strandde zijn 11Stedenzwemtocht in Burdaard, na een zwemtocht van 163 kilometer. Hij lag op dat moment 55 uur in het water. Een ‘verstoorde zoutbalans’ in het lichaam van de zwemmer was de reden voor zijn arts en staf om hem uit het water te halen. Met die tocht haalde hij ruim 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek. ,,Met mijn tocht heb ik twaalf onderzoeken naar kanker kunnen financieren. Maar zo lang ook vorig jaar weer tienduizenden mensen overleden aan kanker, blijft onderzoek hard nodig”, zegt Van der Weijden, olympisch kampioen openwaterzwemmen in 2008, tijdens de Olympische Spelen van Peking.

Op de langste dag van het jaar begint hij aan een nieuwe poging. Opnieuw om geld op te halen voor kankeronderzoek. Hij kan – mede door enkele grote sponsoren – weer garanderen dat alle donaties ten goede komen aan kankeronderzoek. ,,Ook nu staat de patiënt centraal voor ons en dus zullen we de onderzoeken weer samen met hen selecteren.” En dan gaat het niet alleen om onderzoek naar het vergroten van kans op herstel, maar ,,ook onderzoeken en projecten die de kwaliteit van leven van patiënten en ex-patiënten verbeteren, vind ik belangrijk om te ondersteunen. Dus ga ik door om geld op te halen. Dat kan ik nu eenmaal het beste doen door te zwemmen.”

Zie ook; Teller van zwemmer Van der Weijden nu op dik 4,7 miljoen euro

Dit kan u ook interesseren:

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!