Image default
Drenthe Friesland Groningen

LIVEBLOG: Volg hier alle stormschades in de regio Noord-Nederland

Noord Nederland – Inmiddels heeft storm Ciara ons land bereikt. In deze liveblog zullen wij alle stormschade meldingen in Groningen, Friesland en Drenthe plaatsen.


Heeft u foto’s van stormschade in de regio? Mail onze redactie via Contact

Gezien de honderden meldingen van stormschade is de livevlog opgedeeld in de drie regio’s.

Volg dus deze liveblog voor actuele meldingen in de regio Groningen

Volg dus deze liveblog voor actuele meldingen in de regio Friesland

Volg dus deze liveblog voor actuele meldingen in de regio Drenthe

Hier volgt een overzicht van enkele items.

Wijnjewoude – Op de Weinterp is zondagavond een automobiliste met de schrik vrijgekomen toen zei met haar auto tegen een boom midden op de weg botste. De auto raakte bij het ongeval fors beschadigd, maar de bestuurster kwam er net als haar vriend en kinderen zonder kleerscheuren vanaf.

Foto: SRFotografie / 112Drachten.nl

17:03:28 – Ongeval buiten (meting: Aardgas lekkage) Zuiderend Suwald Aan het Zuiderend in Sudwald is een boom omgewaaid. Hierdoor is ook een gaslek ontstaan. De brandweer heeft uit voorzorg metingen uitgevoerd. De brandweer zal de boom in stukken gaan zagen. Liander zal ter plaatse komen om het lek te dichten.

Foto’s: Auke-Jan Pruis

16:50:26 – Stormschade Schilligepad Boerakker Marum
Aan het Schilligepad in Boerakker is een boom omgewaaid en op een woning terecht gekomen. Het lijkt erop dat de schade aan de woning beperkt is gebleven. De brandweer van Leek is ter plaatse en zal bekijken of zij de boom direct moeten verwijderen of dat dit op een later tijdstip kan gebeuren.

Foto’s: De Vries Media

15:46:33 – Stormschade J.F.H. Meijerstraat Stadskanaal

Aan de J.F.H. Meijerstraat in Stadskanaal viel een grote boom omver, de boom kwam half op een woning terecht. De brandweer werd ingeschakeld. Wegens geen gevaar voor de omgeving werd een aannemer ingeschakeld zodat de brandweer door kon naar een vervolginzet. De woning liep aanzienlijke schade op.

Foto’s: Niels de Kant

15:41:09 – Stormschade Pastoor Vroomstraat Barger-Compascuum
Bij een twee-onder-een-kapwoning aan de Pastoor Vroomstraat te Barger-Compascuum waaide het dak van de woningen. De brandweer stelde met een hoogwerker enkele losgeslagen delen veilig. Een aannemer zal de schade na de storm gaan herstellen.

Foto’s: Dion Lambers en FoxEye Media

15:05:00 – Stormschade Nieuwe Kerkhof Groningen

Aan de Nieuwe Kerkhof in Groningen viel een boom op een woning en op een woonhuis. Omdat de situatie geen direct gevaar meer opleverde, zette de hulpdiensten dit incident in de wacht.

Foto’s: Raymon Roersma

14:58:28 – Stormschade Jysk Winschoten Beertsterweg WinschotenDe Jysk aan de Beertsterweg in Winschoten liep forse gevelschade op nadat de gevel naar binnen waaide. De rukwinden waaide hierdoor de winkel in.

Foto’s: Quintin Stoetman

14:52:09 – Stormschade K R Poststraat Heerenveen

in Heerenveen waaide op het dak van een appartementencomplex aan de K R Poststraat het dakleer van de woning af. Brandweerlieden hebben de omgeving afgezet en het directe gevaar weggenomen.

Foto: Noordernieuws

14:47:32 – Ongeval/Wegvervoer Groningen Pioenstraat Aan de Pioenstraat in Groningen viel een boom op een geparkeerde auto. Even was onduidelijk of er nog iemand in het voertuig zat, dit bleek niet het geval. De boom werd verwijderd maar de auto liep forse schade op.

Foto’s: Rick ten Cate

14:50:49 – Stormschade Standplaats Kijlstra Dokkum Birdaarderstraatweg DokkumIn Dokkum kreeg de brandweer een spoedoproep. Bij de standplaats van Kijlstra ambulancezorg in Dokkum aan de Birdaarderstraatweg bleek een boom één van de uitrukroutes te belemmeren. De brandweerlieden konden tijdig de boom verwijderen zodat de ambulances weer gebruik konden maken van deze uitrij route.

Foto’s: Mike Hoogenberg en Ate Atema

14:37:52 – Stormschade Rolderstraat Assen
De Rolderstraat in het centrum van Assen werd niet toegankelijk verklaard. De brandweer zette de weg af in verband met een hoge steiger die door de storm dreigde om te vallen.

Foto’s: MoiAssen

13:10:27 – Stormschade Stasjonswei TernaardAan de Stasjonswei in Ternaard liep een woning forse schade aan het dak op. De brandweer werd ingeschakeld maar kon weinig betekenen voor de bewoners. Het dakleer werd zo goed mogelijk vast gemaakt waarna de hulpdiensten naar een nieuwe inzet gingen.

Foto’s: Ate Atema

 

Dit kan u ook interesseren:

Traumahelikopter ingezet bij incident tijdens boerenprotestactie in Nieuw-Amsterdam

Knooppunt Holsloot geblokkeerd door protestactie

Brandweer blust smeulende berg hooi in Zuidbroek

error: Deze content is beveiligd!