Image default
Drenthe Friesland Groningen

Actievoerders onderweg naar RIVM in De Bilt

Landelijk – Vele voertuigen vanuit het Noorden zijn onderweg naar De Bilt om actie te voeren over de nieuwe veevoermaatregel. Op snelwegen in het hele land staan lange files door de langzaam rijdende actievoerders.


Al woensdagochtend vroeg verzamelden veel sympathisanten op verschillende locaties in het Noorden. Onder andere in Geesbrug, Rogat en Heerenveen kwamen veel actievoerders bij elkaar om vanuit daar naar het midden van het land te vertrekken.

In De Bilt komen woensdag veel actievoerders samen bij het RIVM-gebouw. De inzet is duidelijk: de omstreden voermaatregel van minister Schouten moet van tafel. Die wil de ammoniakuitstoot van koeien verminderen door het eiwitgehalte in krachtvoer te reduceren


13:10 Vanaf het podium wordt opgeroepen meer afstand te houden in verband met de coronamaatregelen. Mocht dit niet lukken, dan is de kans aanwezig dat de demonstratie verboden wordt.

12:45
Een van de actievoerders heeft een klein matrixbordje bij zich met daarop de tekst: “RIVM reken toch eens recht dan krijgen onze dieren en wij het niet zo slecht.”

12:39
Langzamerhand begint het in De Bilt druk te worden. Vanuit heel het land komen actievoerders aan.

12:28 Door het FDF is een programma vrijgegeven voor vandaag. Hieronder volgt een foto hiervan:

12:22 Een grote groep actievoerders vanuit het Noorden is zojuist aangekomen in De Bilt. Zij worden daar opgevangen door vele politievoertuigen. Op de achtergrond staan legervoertuigen klaar.

Dit kan u ook interesseren:

Inbrekers stelen sieraden bij juwelier in Coevorden

©Noordernieuws

Automobiliste botst tegen pui van fysiotherapeutenpraktijk

©Noordernieuws

File door gekantelde vrachtwagen op A28

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!