Image default
Friesland

Levenloos lichaam aangetroffen op geëxplodeerde boot bij Uitwellingerga

Uitwellingerga – In een boot in de Langstaartenpoel bij Uitwellingerga is zaterdagochtend in alle vroegte het levenloze lichaam van een persoon aangetroffen.


Door een onbekend oorzaak heeft de boot veel schade opgelopen, mogelijk is er een gasexplosie aan boord geweest. De politie is vannacht om 02:45 uur begonnen met zoeken op het water. Eerst werd in Heeg een zoektocht gestart en vervolgens kreeg de politie een melding over een opvolgende locatie in Uitwellingerga. Tijdens de zoektocht werd burgernet ingeschakeld om de omgeving mee te laten kijken.

Het slachtoffer werd omstreeks 03:45 uur aangetroffen in zijn zwaar beschadigde boot. De politie doet onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer, mogelijk zou het gaan om een 71-jarige man die word benoemd in het burgernet-bericht.

De politie weet ons te melden dat er vooralsnog geen redenen zijn om aan te nemen dat er zich meer personen op de boot ophielden. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de exacte toedracht is geweest van dit incident.

Zie hier ons vervolgbericht: Overleden schipper Uitwellingerga is 71-jarige man

Dit kan u ook interesseren:

Meerdere brandweervoertuigen ingezet bij Heidebrand in Ureterp

Omvormer voor zonnepanelen in brand in Gorredijk

Man en minderjarige jongen opgepakt voor nachtelijke brandstichting

error: Deze content is beveiligd!