Image default
Friesland

Lekkende vrachtwagen zorgt voor dieselspoor in Dokkum

Dokkum – Een vrachtwagenchauffeur heeft zaterdagochtend op de kruising van de Westerissestraat en de Altenastreek in Dokkum een paaltje over het hoofd gezien, een aanrijding was het gevolg. De dieseltank van de koelmotor was geraakt door het paaltje, waardoor deze fors begon te lekken.


De chauffeur had dit na tientallen meters rijden door en stopte zijn voertuig. Hij had niets van de aanrijding vernomen. Hierop werden de hulpdiensten ingeschakeld, de politie, de gemeente en de brandweer kwamen ter plaatse op de Altenastreek. De brandweer van Dokkum heeft eerst met modder een kleine ‘damwand’ aangelegd, zodat de diesel niet in het riool kon stromen. Daarna werd met een bepaalde soort klei geprobeerd om de tank te dichten, dit lukte niet.

Inmiddels hadden de spuitgasten al bakken onder de lekkende dieseltank geplaatst, zodat de diesel niet op straat kwam te liggen. Uiteindelijk is er besloten de tank leeg te laten lopen, in de opvangbakken. De opvangbakken en het riool is vervolgens gereinigd door de rioolzuiger van gemeente Noard East Fryslân, de ter plaatse gekomen politie heeft de bestuurder geholpen met het invullen van de schadeformulieren. Een andere medewerker van de gemeente heeft het dieselspoor, wat verspreid lag over de Altenastreek, ingestrooid met zand.

Om er zeker van te zijn dat er geen diesel meer in de tank zat, is er door de brandweer een iets groter gat ingemaakt, waardoor de laatste diesel er uit stroomde. Daarna zijn er een paar scheppen zand in de tank gegaan, om er zeker van te zijn dat de vrachtwagen geen meer diesel zou verliezen. De hulpverleners konden na 1,5 uur weer terugkeren naar de kazerne.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!