Image default
Friesland

Lekkende vrachtwagen trekt dieselspoor door Heerenveen

Heerenveen – Een Spaanse vrachtwagenchauffeur heeft in Heerenveen voor flink wat consternatie gezorgd. De chauffeur raakte ergens in Heerenveen een verhoging waarna de dieseltank lek raakte. Hierdoor trok hij een dieselspoor van meerdere kilometers door Heerenveen.


Door de politie werd onder andere de Stadionsweg deels afgesloten. De weg was dankzij de diesel spekglad te worden. Om ongevallen te voorkomen is een gespecialiseerd bedrijf opgeroepen om de wegen weer schoon te maken. Met behulp van een ZOAB-cleaner en vele liters reinigingsmiddel is dit uiteindelijk gelukt.

De chauffeur kwam op de Mercurius ter hoogte van de Wensink tot stilstand. Opgeroepen brandweerlieden van het Heerenveense brandweerkorps hebben met onder andere zand de plas diesel hier gedempt. De vrachtwagen is hierop naar het industrieterrein gebracht, hier zal hij gerepareerd worden.

De politie spreekt van een spoor van enkele kilometers. Hoe lang het spoor precies was durfden ze niet te zeggen, zeker was dat over een lengte van meer dan twee kilometer de wegen spekglad waren.

Dit kan u ook interesseren:

Omstanders bevrijden kind dat vast zit met voet in spaken van fiets

Politie zoekt verdachten woningoverval Heerenveen

Auto en bedrijfsbus in botsing op Trekwei bij Oudwoude

error: Deze content is beveiligd!