Image default
Friesland

Lastige klanten in de McDonalds; politie zet wapenstok in

Joure – De politie heeft zaterdagavond de wapenstok moeten gebruiken om een groep lastige mannen uit de McDonalds aldaar te zetten. De groep was volgens de politie onder invloed van alcohol.


Omstreeks twintig voor elf gisteravond kregen agenten het verzoek zich naar het fastfoodrestaurant te begeven. Een groep mannen zou hier met etenswaren gooien, het personeel lastigvallen en ze kwamen ongevraagd achter de balie en in de keuken.

Op meerdere verzoeken van zowel de agenten als het personeel om het pand te verlaten werd niet gereageerd door de groep. Daarop is besloten de mannen maar naar buiten te begeleiden. Zelfs toen snapten een aantal niet precies wat de bedoeling was en moesten aan de arm naar buiten gebracht worden.

Bus

Buiten bleek dat de groep met een bus naar Joure waren gekomen. Buiten het restaurant aangekomen bleek echter dat het gedrag van de mannen enkel verslechterde, waarop de politie de groep verzocht plaats te nemen in de bus en te vertrekken.

Wederom werd er niet aan dit verzoek gereageerd en een aantal mannen ging zelfs weer terug de fastfoodketen in.

Wapenstok

Om de groep alsnog te laten vertrekken en om hun woorden kracht bij te zetten, is door de politie de wapenstok gebruikt. De agenten hebben op die manier de grote groep naar de bus begeleid, waarop deze kon vertrekken.

Een van de mannen is door de politie aangehouden. De politie onderzoekt nog of er meer strafbare feiten zijn gepleegd door de groep of enkelen in de groep.

Getuigen

Enkele omstanders hebben het incident gefilmd. De politie roept getuigen op om zich te melden indien zij informatie hebben over het incident. Dit kan zowel via 0900-8844 als bij het politiebureau worden gemeld. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Ook de videobeelden zouden de politie kunnen helpen in het onderzoek.

Zaaknummer: 2018315734.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw meters meegesleurd bij aanrijding met bezorgbus

Bestelbus uitgebrand op parkeerplaats in Dokkum

Motorrijder onderuit bij politieachtervolging

error: Deze content is beveiligd!