Image default
Friesland

Kunstobject van tienduizenden euro’s al maandenlang defect (video)

Drachten – Een jaar geleden werd een kunstwerk op de meldkamer Noord-Nederland onthuld in Drachten.


Woensdag 11 februari 2016 werd in Drachten het lichtkunstwerk 1-1-2 officieel ‘ontstoken’. Sinds dat moment zijn de activiteiten in het gebouw Azeven dag en nacht op kunstzinnige wijze symbolisch zichtbaar voor de hele omgeving. De ingebruikname werd bijgewoond door de ontwerpers, de opdrachtgevers en een vertegenwoordiging van de gebruikers van het gebouw. Ontwerper Karel Martens heeft zich in eerste instantie vooral laten inspireren door de functie van de meldkamer in het gebouw en nog specifieker door het alarmnummer 112.

Doel

Het bijzondere lichtbord bij de Meldkamer Noord-Nederland in Drachten toont het actuele aantal 112-meldingen van de dag. Daarnaast verschijnen er animaties van brandweer, politie en ambulance.

Kosten

De kosten voor het kunstobject bedroegen meer dan een halve ton. De tienduizenden euro’s bleven over op de begroting. Door de projectgroep werd destijds besloten het belastinggeld te investeren in een kunstobject.

Stuk

Het kunstwerk is momenteel stuk. Een technisch defect maakt het momenteel onmogelijk om het kunstwerk te laten branden. De afgelopen maanden staat het kunstwerk dan ook uit. De meldkamer laat in een telefonisch gesprek weten dat dit defect zal worden gemeld aan de kunstenaar. Wanneer het defect verholpen zal worden is niet bekend. Voorlopig zal het peperdure kunstobject uit staan.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!