Image default
Friesland Groningen

Kustwacht helpt vanaf 17 augustus niet meer bij pech

Noord Nederland – Per 17 augustus 2020 hanteert Kustwacht Nederland een nieuwe werkwijze om bij een noodmelding onderscheid te kunnen maken tussen spoedeisende (Search And Rescue) en niet-spoedeisende hulp.


Dit betekent dat in het vervolg bij niet-spoedeisende hulp, bijvoorbeeld motorpech of het slepen van een vaartuig niet meer automatisch een reddingboot van de KNRM wordt gealarmeerd door de Kustwacht. De hulpvrager moet zelf bepalen welke hulpverlener hij nodig heeft.

Vergelijking op de weg

Voorheen kon contact worden opgenomen met de Kustwacht die vervolgens automatisch reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) alarmeerde. De Kustwacht maakt nu een vergelijking met de situatie op de weg. “Bij autopech, bel je een wegenwacht en niet het alarmnummer 112. De Kustwacht is een operationeel centrum voor noodsituaties. De watersporter is zelf verantwoordelijk voor een goede voorbereiding. Daar hoort nu dus ook de vraag bij: wat doe ik als ik pech heb? Wie bel ik dan?” aldus het Hoofd Operaties Kustwacht, Edwin van der Pol.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Landelijke finale 112-klasse brandweerwedstrijden gespeeld in Bedum

Schietpartij Bataviastraat Groningen ontstond na conflict: politie zoekt getuigen

error: Deze content is beveiligd!