Image default
Friesland

Klopjacht op spookrijder eindigt in Dronryp

Dronryp – De nachtrust van inwoners van Dronryp werden donderdagnacht verstoord door een wilde politieachtervolging welke eindigde in het Dorp


De politie deed rond 21:00 uur een snelheidscontrole op de N31toen er vanuit de richting van Drachten richting Leeuwarden een automobilist met een snelheid van 160 kilometer per uur aan kwam rijden. De politie startte direct een achtervolging in. Bij de afslag van Leeuwarden-Oost gaven de agenten de auto een volgteken. Op de afrit naar de Drachsterweg stopte het voertuig met volgen en reed op het laatste moment de N31 weer op. De agenten konden via de berm alsnog de achtervolging inzetten.

Bij de afslag Leeuwarden-Zuid verliet de bestuurder de N31 waarna deze spookrijdend verder ging, de politie twijfelde geen moment en ging er ook spookrijdend achteraan. Vanwege de geldende avondklok was er op de moment geen verkeer. De agenten van Leeuwarden reden parallel aan het voertuig. De achtervolging duurde tot Dronryp waarna het voertuig de snelweg verliet. Er is in totaal ruim 12 kilometer met hoge snelheid spookgereden.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer voorkomt erger bij brand in rietendak bij Warten

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Hoornsterzwaag

error: Deze content is beveiligd!