Image default
DrentheFrieslandGroningen

Kabinet verlengt corona-maatregelen tot en met 28 april

Landelijk – De coronamaatregelen zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft het kabinet zojuist bekendgemaakt in een speciale persconferentie.


Verlenging van de maatregelen betekent dus dat de scholen, kinderdagverblijven, horeca en restaurants tot en met 28 april gesloten blijven. Ook geeft Rutte advies om nog niks te plannen voor in de meivakantie

Ook de regels voor het in acht nemen van anderhalve meter afstand tot anderen en het zo veel mogelijk thuisblijven zullen langer gaan gelden.

Deze maatregelen worden verlengd tot en met 28 april:

  • Scholen en kroegen dicht: de scholen en horeca zouden tot 6 april dicht blijven. Dat wordt dus verlengd tot en met 28 april. Dat geldt ook voor horeca en restaurants.
  • Evenementen: evenementen zonder vergunning waren verboden tot 6 april. Ook dat wordt nu verlengd. Evenementen met een vergunning waren al verboden tot 1 juni.
  • Blijf zoveel mogelijk thuis: verder is het dringende advies: blijf zo veel mogelijk thuis en werk als het mogelijk is vanuit huis. Als je klachten hebt, moet je sowieso binnen blijven.
  • Doe in je eentje boodschappen: ga je boodschappen doen? Doe die dan zoveel mogelijk in je eentje en niet met het hele gezin.
  • Buiten spelen: kinderen kunnen nog met elkaar blijven spelen buiten. Maar ouders moeten zo veel mogelijk binnen blijven.
  • Kappers en schoonheidsspecialisten:  voor hen en andere personen in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging geldt dat zij hun vak niet mogen uitoefenen. Ook dat gold tot 6 april en die maatregel wordt dus ook verlengd. Voor fysiotherapeuten geldt dat zij zo veel mogelijk moeten werken door middel van beeldbellen.
  • Burgemeesters mogen locaties sluiten: burgemeesters kunnen via een noodverordening specifieke locaties (stranden, parken) sluiten. Ook  mogen ze gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden wordt. In die gebieden (dat kan ook een hele stad zijn) wordt gehandhaafd als je met drie of meer mensen bij elkaar bent en geen anderhalve meter afstand houdt. Dit geldt niet voor gezinnen met kinderen of personen uit hetzelfde huishouden.
  • Boetes: Houd je geen anderhalve meter afstand? Dan kan dat leiden tot een boete tot 390 euro.
  • Koorts? Heeft een gezinslid koorts, dan moet het hele gezin thuisblijven.

Fotograaf: Pixabay

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer voorkomt erger bij brand in rietendak bij Warten

Terugvoerleiding diesel schiet los en veroorzaakt brand; toevallig passerende ambulance voorkomt erger met een poederblusser in Winschoten

Twee woningen en vier auto’s zwaar beschadigd na brand; politie gaat uit van brandstichting

error: Deze content is beveiligd!