Image default
Friesland

Jongeren gooien deel terras in Leeuwarder gracht: Geen zin in een strafblad? Neem je verantwoording!

Leeuwarden –  Horecacoördinator Hugo Roossink van de politie is via sociale media helder en concreet richting een aantal jongeren die een vernieling hebben gepleegd.


Een groepje jongeren zat dinsdagmorgen omstreeks 08:00 uur bier te drinken op een terras in de binnenstad van Leeuwarden. Op de beelden is te zien dat de jongeren een deel van het terras in de gracht hebben gehooid. De politie en horecagelegenheid Onder de Kelders proberen de jongeren aan te spreken op hun verantwoording.

Roossink: ”Was jij die held om op dinsdag 7 december, tussen 08.00 en 09.00 uur, je biertje te drinken op het terras van @OnderdeKelders en vond jij het stoer om hun terras maar in de gracht te gooien? Geen zin in een strafblad? Je hebt tot morgenmiddag (9/12) 12.00 uur de tijd om je te melden bij Onder de Kelders om de veroorzaakte schade te regelen. Zo niet dan neem ik morgen een aangifte van openlijke geweldpleging tegen goederen op en gaan we de strafrechtelijke kant op!”

De jongeren krijgen van Roossink en horecagelegenheid Onder de Kelders de tijd om zich te melden, maar dan wel voor donderdagmiddag 12:00 uur.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer rukt uit voor buitenbrand in Sneek

Ongeval zorgt voor file op A7 tussen Sneek en Joure

Ongeval tussen twee voertuigen in Drachten

error: Deze content is beveiligd!