Image default
Friesland

Insluiper woning betrapt

LEEUWARDEN – Op zaterdag 3 september, omstreeks 11..30 uur was de bewoner van een woning aan de Wijbrand de Geestraat te Leeuwarden zijn boodschappen naar binnen aan het brengen, waardoor de voordeur openstond.


De aangever, een 57-jarige inwoner van Leeuwarden, zag een persoon met een fiets aan de hand lopen en vertrouwde deze persoon niet. De aangever bracht zijn boodschappen naar binnen en hield de persoon in de gaten. Nadat deze persoon de woning voorbij was gelopen parkeerde deze zijn fiets een woning verderop. De persoon liep via de openstaande voordeur naar binnen en probeerde een fiets te pakken welke in de hal van de woning stond. De aangever sprak de verdachte aan en deze vluchtte uit de woning. Terwijl de aangever achter hem aanzat, gooide de verdachte zijn eigen fiets tegen de aangever, waardoor deze licht letsel overhield. De fiets van de verdachte bleef achter en de verdachte verdween in de richting van de koepelkerk.

Aangever heeft deze fiets veiliggesteld en trof een tas met goederen in de fietstassen. Ondermeer een identiteitskaart met foto werd aangetroffen, waarop aangever de verdachte onmiddellijk herkende.

Ondanks dat de identiteit van deze verdachte bekend is, zijn wij op zoek naar getuigen van dit incident of getuigen welke de verdachte hebben gezien nadat deze was gevlucht.

 

 

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

error: Deze content is beveiligd!