Image default
Friesland

Inbreker heterdaad aangehouden na meerdere meldingen in Drachten

Drachten –  De politie heeft donderdagmorgen op De Oppers in Drachten een 21-jarige man uit Ter Apel op heterdaad aangehouden na een inbraak in een auto die geparkeerd stond op de parkeerplaats van verzorgingshuis Bertilla.


De politie kreeg om 05:20 uur een melding dat een man betrapt was terwijl hij in een auto van een medewerkster van Bertilla aan het rommelen was. De man was bij ontdekking gevlucht in de richting van het ziekenhuis. De politie ging direct zoeken naar de man. De melders konden een goed signalement geven echter kon de politie de inbreker nog niet vinden.

De politie kreeg later om 05:40 uur nog een melding van een inbreker die was overlopen in een woning aan de Zuiderdwarsvaart. De politie was na 20 seconden van de melding ter plaatse. De inbreker was in tussen met paniek gevlucht. Bij de woning aan de Zuiderdwarsvaart is zover bekend bij de politie geen buit gemaakt.

De politie kreeg om 06:15 uur een melding dat het personeel van Bertilla de auto-inbreker weer zagen lopen voor het verzorgingstehuis. De politie is met twee auto’s gaan zoeken. De inbreker was weer gelucht de woonwijk in.

De politie heeft de verdachte om 06:35 uur aangehouden op De Oppers. De inbreker was in het bezit van een navigatiesysteem die was weggenomen was uit de auto bij Bertilla. Verder had de inbreker nog goederen bij zicht die mogelijk van diefstal afkomstig was. De politie gaat dit verder onderzoeken.

De inbreker is ingesloten op het politiebureau in Drachten voor verhoor en verder onderzoek. Ook gaat onderzocht worden of de 21-jarige man uit Ter Apel betrokken is bij de woninginbraak aan de Zuiderdwarsvaart.

Heeft u iets gezien of gehoord in verband met de woninginbraak op de Zuiderdwarsvaart? Bel dan de politie op 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren:

Persoon bekneld in silo in Vrouwenparochie: hulpdiensten groots ingezet

Dennis Oevering

Brand in MS Midsland van Rederij Doeksen, MS Tiger neemt dienst over

Ricardo

Bakfiets betrokken bij ongeval in Drachten

Dennis Postma
error: Deze content is beveiligd!