Image default
Friesland

Hulpdiensten rukken groot uit voor auto te water

Munnekeburen – Een automobilist is zondagavond met zijn auto in de sloot langs de Grindweg in Munnekeburen beland. De man wist zelfstandig zijn auto te verlaten en zijn hond uit het voertuig te redden. Enkele tientallen minuten later belde een wandelaar die de auto zag liggen 112 voor het incident. 


De bestuurder vertelt achteruit met zijn auto in de berm te zijn beland, waarna hij met auto en al in de sloot terecht kwam. Ondanks de schrik wist hij zelfstandig uit het voertuig te komen, zijn hond eruit te helpen en deze naar huis te brengen. Aldaar heeft hij de meldkamer ingelicht over het ongeval, om zelf via zijn verzekering de berging te regelen. 

Een echtpaar wat de hond aan het uitlaten was had van dit voorval niets meegekregen, en zag plotseling de auto op de kop in de sloot liggen. Hierop besloten zij direct 112 te bellen en de hulpdiensten in te schakelen. Al snel bleek dat er zich niemand meer in het voertuig bevond, waarop de brandweerlieden vanuit Sneek, Scherpenzeel, Drachten en Wolvega niet meer nodig waren. 

Enkele passanten waren ondertussen gestopt en besloten, om het zekere voor het onzekere te nemen, te controleren of er niemand meer inzat. Ondertussen wist één van hen de meldkamer te bereiken, die hen al snel kon vertellen dat er niemand meer in zou zitten en dat het ongeval bij hun bekend was.

Door ter plaatse gekomen agenten is het verhaal van alle betrokken partijen aangehoord, waarna al snel bleek dat er ook voor hun geen werk aan de winkel was. Een berger is ter plaatse gekomen en heeft het voertuig uit de sloot getakeld.

Fotograaf: René Wiegmink / ProNews

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw gewond bij ongeval in Ureterp

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval in Buitenpost

Politie zoekt man die zichzelf betast in trein tussen Buitenpost en Groningen

error: Deze content is beveiligd!