Image default
Friesland

Hulpdiensten massaal ingezet voor auto te water

Augsbuurt/Triemen – De hulpdiensten werden in de nacht van donderdag op vrijdag opgeroepen voor een auto te water in het Stroobossertrekvaart bij Augsbuurt.


Een voorbijganger belde 112 en gaf aan de meldkamer in Drachten door dat hij een auto het water in zag rijden en dat er niemand uitkwam. De brandweer van Kollum, Buitenpost, Zoutkamp, Drachten en Leeuwarden werden om 03:25 uur opgeroepen. Eenmaal ter plaatse werd er een zoekactie gehouden langs het water door de hulpdiensten.

Na twintig minuten zoeken door de hulpdiensten belde de zelfde voorbijganger opnieuw de meldkamer voor een auto te water, ditmaal bleek de locatie langs de Stroobossertrekvaart bij Triemen te zijn. Er werd door de meldkamer opgeschaald naar “middel waterongeval” waardoor ook de duikers van Groningen opgeroepen werden. De hulpdiensten hebben de Stroobossertrekvaart tussen Augsbuurt en Westergeest gezocht maar er werd niks gevonden.

Om er zeker van te zijn dat er geen auto in het water zou liggen werd de politiehelikopter uit Amsterdam opgeroepen, om 04:15 was de helikopter ter plaatse en heeft vanuit de lucht gezocht. Na enkele zoekslagen vanuit de lucht werd er ook door de helikopter niks gevonden. Hierdoor hebben de hulpdiensten afgeschaald en zijn weer naar de kazerne gegaan.

Dit kan u ook interesseren:

Deel Nijehaske tijdelijk zonder stroom

Nieuwsuitkollum

Auto vliegt in brand tijdens het rijden in Tjalleberd

Nieuwsuitkollum

Drachtsters (16 en 17 jaar) gepakt met taser en drugs in centrum Drachten

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!