Image default
Friesland

Honderden zonnepanelen verloren bij zeer grote brand in Heerenveen

Heerenveen – Honderden zonnepanelen zijn donderdagmiddag verwoest door een zeer grote brand bij een overslagbedrijf aan de Venus in Heerenveen. Dikke zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving goed te zien. Tientallen brandweerlieden werden ingezet om de brand te blussen.


In totaal waren er tussen de 1.500 en 2.000 zonnepanelen betrokken bij de brand. Of de brand ontstaan is tijdens werkzaamheden op het dak, of dat de zonnepanelen de oorzaak zijn geweest, wordt nog onderzocht. Tijdens de dakbrand heeft de brandweer de voorraad melkpoeder nat gehouden om verdere uitbreiding van de brand in het magazijn te voorkomen.

Er raakte niemand gewond bij de brand. Na dik twee uren had de brandweer de brand onder controle. De brandweerkorpsen van uit Heerenveen, Joure, Lemmer, Akkrum, Grou, Nieuwehorne, Gorredijk, Drachten en Leeuwarden werden ingezet voor het bestrijden van de brand.

Vrijdag aan het begin van de middag werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een brand bij het pand van Bakker Logistiek. Er bleek dat het een en ander nog smeulde op het dak van het bedrijf. Team brandonderzoek doet onderzoek naar de brand.

Scherven van zonnepanelen
Door de hevige brand en vrijgekomen hitte kunnen scherven van zonnepanelen en roetdeeltjes neerkomen tot in de verre omgeving. Heeft u zonnepaneelscherven gevonden in uw tuin of op straat? Deze scherven kunt u zelf opruimen. Let op: zonnepaneelscherven zijn scherp! Doe dikke handschoenen aan bij het opruimen en lever de scherven in als klein chemisch afval (KCA). KCA kunt u gratis inleveren bij de milieustraat.

Dit kan u ook interesseren:

Hulpdiensten ingezet voor persoon te water in Harkema

Brandweer rukt uit voor brand op akker in Wijnjewoude

Oude vouwwagen vliegt in brand bij Bolsward

error: Deze content is beveiligd!