Image default
Friesland

Honderden agenten druk met begeleiding manifestatie tegen zwarte pieten

Dokkum – Het leven in Dokkum gaat ondanks de manifestatie van Stichting Nederland Wordt Beter en alle reacties daarop, gewoon door. 


Dat betekent dat de politie op moet kunnen treden tegen mogelijke ordeverstoorders van verschillende groeperingen. De politie beschikt over informatie over de mogelijke komst van verschillende groepen met andere bedoelingen dan deel te nemen aan de manifestatie (bijvoorbeeld ludieke acties, confrontaties of provocaties). Daarom heeft de driehoek (burgemeester, officier van justitie en politiechef) besloten dat de politie bij de poorten van Dokkum toeziet op wie de stad wil bezoeken.

Als mensen aanwezig willen zijn bij de manifestatie van Stichting Nederland Wordt Beter, dan kan dat. Die mensen moeten zich  melden bij de Woudpoort, aan de zuidkant van de stad. We doen  er alles aan om de manifestatie zo goed mogelijk te laten verlopen en te voorkomen dat anderen daarvan overlast ondervinden. Op last van de veiligheid heeft de burgemeester in Dokkum een noodbevel ingelast.

Honderden agenten zijn in dienst getreden om deze manifestatie te begeleiden. Naast een enorme macht aan mobiele eenheid, tientallen motoren en de basispolitie in de regio’s worden ook op de achtergrond agenten beschikbaar gehouden om ingezet te kunnen worden.

Dit kan u ook interesseren:

Motoragent gewond bij ongeval in Oosterwolde

Vrachtwagenchauffeur onder invloed wil rijden maar wordt tegengehouden door collega’s

McDonalds in Joure korte tijd ontruimd na gaslucht

error: Deze content is beveiligd!