Image default
Friesland

Halfnaakte man zorgt voor Commotie op het Zaailand

LEEUWARDEN-Op woensdag 6 juli, omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding dat een man met ontbloot bovenlichaam ter hoogte van de rechtbank op het Zaailand stond.


Deze man zocht met diverse omstanders ruzie. Toen de politie de man aan wilden spreken ging hij naar de overzijde van het Zaailand, in de richting van de horecagelegenheden. De man werd aangesproken en deze wilde niets met de politie te maken hebben, hij zweeg in alle toonaarden. Nadat de politie diverse keren de ID kaart van de man had gevorderd en hij hier niet aan voldeed, werd hij vastgepakt door de agenten. De man was het hier schijnbaar niet mee eens en verzette zich, hierdoor moesten de agenten hem middels opbrenggrepen onder controle brengen.

Tijdens de aanhouding, van deze 45 jarige inwoner van Leeuwarden, hoorden de agenten, via de portofoon, de centralist van de Meldkamer Noord Nederland zeggen dat de man aan omstanders had aangegeven dat hij een bom bij zich droeg, deze zou in een tasje zitten.

Bleek dat de man een tasje bij zich had met een mechanisme hierin, daaraan een draad met een drukknop. Deze verdachte, een 45-jarige inwoner van Leeuwarden, werd ingesloten. De ‘bom’ bleek achteraf een 12-Volts autostekker te zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek, daarnaast zal ook de hulpverlening worden ingeschakeld.

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Werkstraf geëist voor geweld tegen politieagenten en politiepaard na voetbalwedstrijd Heerenveen-Groningen

error: Deze content is beveiligd!