Image default
Friesland

Hagenaar gezocht voor schietpartij in Leeuwarden: ‘Politie mag me zoeken, ik ben niet bang’

Den Haag/Leeuwarden – De politie is nog altijd opzoek twee verdachten van een schietpartij die op 13 maart plaatsvond aan de Auke Stellingwerfstraat in Leeuwarden.


Op die dag kwam in de avond omstreeks 20:00 uur een melding binnen bij de politie dat er was geschoten. Bij Omroep West heeft zich een betrokkene een 49-jarige H. gemeld om zijn verhaal te verhaal willen doen over de schietpartij. H. vertelt dat hij wil dat de waarheid boven tafel komt. Hij heeft iedereen al geprobeerd, de politie, slachtofferhulp, maar niemand gelooft hem.

De 49-jarige is niet van plan om zich te melden bij de politie. Hij laat weten aan de Omroep: ”Wij hebben niet geschoten. Ik ben weggegaan, ik was heel bang. U zou toch ook niet blijven wachten?’, zegt de gezochte man” Zijn beide zoons van 24 en 27 jaar zitten wel nog steeds vast.

H. vertelt dat hij geen aangifte wil doen tegen de jongen die nu slachtoffer speelt anders wordt hij aangehouden en moet hij de cel in. Volgens het OM raakte er niemand gewond bij het schietpartij. Wel hield de politie drie verdachten aan na de schietpartij.

Poging tot moord

Het OM laat weten aan de Omroep dat er drie mannen uit Zoetermeer werden aangehouden. Twee zonen van H. en een 17-jarige jongen. Ze worden verdacht van poging tot moord. De 17-jarige is voorlopig vrijgelaten.

Op vrijdag 13 maart is H. zo bevestigd hij aan de Omroep inderdaad in de auto gestapt en naar Leeuwarden gegaan om één van zijn vijf zoons op te zoeken.

Ruzie

Ze kregen ruzie met een man, de ex-partner van de vriendin van zijn zoon. ‘Die Antilliaan sloeg mijn zoon met een pistool op zijn kaak. Daarna rende hij weg en schoot twee keer in de lucht. Ik riep: ‘Kom wegwezen’, maar mijn zoon had zijn kaak gebroken, dus die moest ik achterlaten in het ziekenhuis. Ik heb de trein gepakt naar huis.’ zo laat H. weten aan Omroep West.

Het OM laat weten dat er nog wordt gezocht naar twee verdachten, onder wie H. Er is een aanhoudingsbevel tegen ze uitgevaardigd. ‘Ze mogen me komen zoeken. Ik ben niet bang. Ik woon op Scheveningen en ik weet zeker dat mijn buren me zullen helpen,’ zegt H. zelfverzekerd tegen een verslaggever van Omroep West.

Op 16 juni is de eerste inleidende zitting in de zaak in de Rechtbank in Leeuwarden.

Dit kan u ook interesseren:

Auto en bedrijfsbus in botsing op Trekwei bij Oudwoude

Brand in dak van woning in Kootstertille

Brandweer rukt uit voor brand in caravan in Dokkum

error: Deze content is beveiligd!