Image default
Friesland

Grote zoekactie op het IJsselmeer naar mogelijke drenkeling levert niets op

IJsselmeer – Tussen Lemmer en Urk is dinsdagmiddag en aan het begin van de avond met veel materieel gezocht naar een mogelijk vermist persoon. Een ander schip trof een leeg bootje aan in het water.


De KNRM heeft deze geïnspecteerd, maar er bleek niemand aan boord te zijn. Van een technisch mankement was geen sprake en dus werd er een grote zoekactie op touw gezet om een mogelijke opvarende te vinden.

Een tiental KNRM schepen, een vliegtuig van de kustwacht en een SAR helikopter zijn met de zoekactie bezig geweest. Onder andere boten van Lelystad, Urk, Lemmer, Hindeloopen en Enkhuizen zijn zoekende geweest. De KNRM schepen kregen in de loop van de middag ook hulp van schepen in de buurt. Tot nu toe is er niemand aangetroffen in het water.

Vermoedelijke identiteit

De KNRM heeft een vermoeden wie de vermiste opvarende is. Aan de hand van bankpasjes en andere privé zaken die op het bootje zijn gevonden konden de reddingswerkers al snel een identiteit achterhalen. Meer informatie over de identiteit kan een woordvoerder niet kwijt, aangezien de familie inlichten de grootste prioriteit heeft.

Vanwege de invallende duisternis, is dinsdagavond de zoekactie stop gezet. Donderdagochtend zal er verder worden gezocht.

Dit kan u ook interesseren:

Man (28) uit Achtkarspelen doodgeschoten in Boelenslaan

Man doodgeschoten door politie in Boelenslaan (Video)

Rijstrook afgesloten door ongeval op Centrale As

error: Deze content is beveiligd!