Image default
Friesland

Grote zoekactie naar vermiste Rients Plantinga (38) uit Drachten

Drachten – Op dit moment is er een grote zoekactie gaande naar de vermiste Rients Plantinga uit Drachten. Rients wordt sinds 9 September 2020 vermist en is sindsdien spoorloos. Bij de actie onder leiding van de SAR zijn tientallen vrijwilligers aanwezig. De zoekactie is in de ochtend vanaf “Het Witte Huis” in Olterterp gestart.


Rients Plantinga heeft op 9 september zijn woning verlaten in een lichte spijkerbroek, witte schoenen en een wit t-shirt. Op dat moment had hij een snee in zijn rechter wenkbrauw en een wondje onder zijn rechteroog op het jukbeen.

Zoekactie
De zoekactie wordt gehouden in de omgeving van Drachten en Beetsterzwaag. De actie is een initiatief van de familie van Reints. Op facebook is massaal gezocht naar vrijwilligers, met als resultaat een groep van meer dan 50 vrijwilligers. De vrijwilligers zijn allemaal 23 jaar en ouder en moeten volgens het bericht, fysiek en mentaal stevig in hun schoenen staan. De actie zal meerdere uren in beslag nemen en een aanzienlijk gebied bestrijken.

In de loop van de middag wordt de zoekactie ondersteund door hondengeleiders. Samen met het SAR team en de vrijwilligers zullen landerijen en bossen worden doorzocht. Mocht de actie van vandaag geen resultaat opleveren dan zal zaterdag opnieuw gestart worden met een zoekactie. Op de zaterdag heeft de SAR eventueel beschikking over een drone team, een team van de politie en een aantal ruiters.

Dit kan u ook interesseren:

Motoragent gewond bij ongeval in Oosterwolde

Vrachtwagenchauffeur onder invloed wil rijden maar wordt tegengehouden door collega’s

McDonalds in Joure korte tijd ontruimd na gaslucht

error: Deze content is beveiligd!