Image default
Friesland

Grote schuurbrand in Wjelsryp onder controle

Wjelsryp – De brandweer werd omstreeks 15:23 uur dinsdagmiddag opgeroepen voor een grote schuurbrand aan de Oasterein in Wjelsryp.


Al snel werd er opgeschaald door de hulpdiensten naar ‘grote brand’, hierdoor werden er meerdere het brandweerkorpsen opgeroepen. De rook van de brand was goed in de omgeving te zien. De brandweer probeerde na aankomst te voorkomen dat de brand oversloeg naar de woonboerderij.

Bij de brand kwam geen asbest vrij. De Officier van Dienst van de brandweer heeft in overleg met de bevelvoerders ter plaatse een plan van aanpak gemaakt. De logistiek van de brandweer nam extra drinkwater mee voor de brandweerlieden in verband het warme weer.

De woonboerderij is behouden door de brandweer, wel raakten de bijkeuken en de hal verloren bij de brand. In de schuur stonden twee trekkers die in brand stonden, daarna is het overgeslagen naar de schuur zelf.

Om 17:15 uur werd het sein brandmeester gegeven door de brandweer. De brandweer startte vervolgens met nablussen wat nog enkele uren in beslag nam.

Dit kan u ook interesseren:

Auto botst op trekker bij Scharnegoutum

Nieuwsuitkollum

Niels, Wessel en twee jongens gezocht na vernielen verschillende auto’s in Drachten

Ruben Oosterman

Auto botst tegen vangrail op Centrale As

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!