Image default
Friesland

Grote natuurbrand nabij Museum Belvédère in Oranjewoud

Oranjewoud – In de bossen achter Museum Belvédère in Oranjewoud, nabij Heerenveen, is zaterdagmiddag een fikse bosbrand uitgebroken. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De brandweer schaalde voor de bestrijding van het vuur op naar ‘grote brand’.


Voor de brandbestrijding kwamen onder andere de korpsen Tjalleberd, Heerenveen en Nieuwehorne ter plaatse. Tevens is er een hoogwerker ingezet om van bovenaf een beeld te krijgen van de brand. Volgens Brandweer Fryslân gaat het om een gebied van zo’n 150 tot 200 vierkante meter wat is afgebrand. Het perceel was omringd met water, waardoor uitbreiding enigszins kon worden beperkt.

De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nablussen. Een omstander die de brand heeft ontdekt vertelt dat de brand razend snel groter is geworden. De tijd tussen slechts enkele vierkante meters tot tientallen vierkante meters bedroeg volgens hem slechts enkele minuten. Door de politie was een deel van het pad naar de brandlocatie afgesloten. Dit vanwege de inzet van de hulpdiensten.

Vanwege de vele hulpverleningsvoertuigen wordt geadviseerd om niet in de buurt te komen en- of uw voertuig te parkeren. Ook adviseert de brandweer om uit de rook te blijven. Op dit moment is het nog niet bekend of het om één of meerdere brandhaarden gaat. De brandweer is drukdoende om de brand onder controle te krijgen. Door de droogte van de afgelopen dagen wordt dit bemoeilijkt.

 

Dit kan u ook interesseren:

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!