Image default
Friesland

Grote brand verwoest woonboerderij in Rottum

Rottum – Maandag aan het einde van de middag werd de brandweer gealarmeerd voor een dakbrand van een woonboerderij aan de Binnendyk in Rottum.


Toen de eerste brandweerlieden ter plaatse kwamen, bleek het om een flinke dakbrand te gaan. Hierop werd besloten om op te schalen naar ‘middelbrand’ en niet veel later naar ‘grote brand’. Hierop kwamen de brandweerlieden van Heerenveen, Joure, Tjalleberd en Sneek ter plaatse. De brand is begonnen in het dak, maar sloeg kort daarna al over naar de gehele woonboerderij.

Er zijn volgens de brandweer geen personen meer in het pand, waar een timmer- en aannemersbedrijf zit gevestigd. De brandweer heeft ingezet op het behouden van het woonhuis, maar mede door de harde wind is er geen houden meer aan. Het gehele woonhuis staat momenteel in brand en zal volledig afbranden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend.

Omdat er sprake is van forse rookontwikkeling, adviseert de brandweer om ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te zetten. De straat is momenteel afgesloten.

Fotograaf: Noordernieuws.nl

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Werkstraf geëist voor geweld tegen politieagenten en politiepaard na voetbalwedstrijd Heerenveen-Groningen

error: Deze content is beveiligd!